پتینه چوب فروشگاه آنلاین هنرزی honarzi

پتینه چوب

تکنیک پتینه روی چوب

پتینه چوب : می توان به وسیله روش ها و رنگ آمیزی های مختلف روی سطح کار، اجسام چوبی را پتینه کرده و به بافت و رنگ هایی متنوع رسید.

 

در پتینه چوب از تمامی رنگ ها می توان استفاده کرد. توجه داشته باشیم که موضوع کار ما اگر رنگ داشته باشد، می بایست ابتدا به وسیله سمباده یا سیم ظرفشویی، رنگ پیشین را پاک نموده و اگر سطح آن چرک و کثیف باشد، با الکل سفید یا الکل صنعتی آن را تمیز کرد.

 

توجه : در تمامی مراحل کار پتینه چوب، مرحله نهایی، زدن کیلر یا موم یا لاک الکل به سطح کار می باشد.

مواد لازم :

کیلر یا موم یا لاک الکل، قلم مو، رنگ های دلخواه، شاپان، پارچه، روغن بزرک مسواک یا فوتک، تینر روغنی، پودر بچه، سیمان یا پودر سنگ

روش اجرا :

  1. پتینه با جوهر رنگ

این رنگ را با استفاده از قلم مو به سطح کار کشیده و پس از یک لایه رنگ آمیزی، اجازه می دهیم رنگ کاملاً خشک شود. سپس برای بار دوم یا سوم، رنگ آمیزی را تکرار می کنیم تا حرکات ایجاد شده توسط قلم مو بتدریج محو شده و به رنگ یکنواختی برسیم.

  1. پتینه با شاپان

شاپان را رقیق نموده و به وسیله پارچه روی سطح چوب می کشیم که در اینجا نقاط گره دار چوب نمایان شده و حرکات بسیار زیبایی را روی سطح چوب ایجاد می کند.

  1. پتینه به وسیله رنگ های حلال در آب

این دسته از رنگ ها پوشاننده نیستند، بطوریکه به صورت رقیق فقط قسمت های روشن چوب را رنگ آمیزی کرده تا حرکات طبیعی چوب کاملاً نمایان باشند.

نحوه کار :

رنگ های محلول در آب را با روغن بزرک ترکیب نموده و با قلم به سطح چوب کشیده و سپس با دستمال، بلافاصله آن را پاک می کنیم.

توجه : رنگ های محلول در آب شامل انواع رنگ های گواش، اکرولیک، مرکب یا آبرنگ می باشند.

  1. پتینه چوب به وسیله لاک الکل

خاصیت لاک الکل این است که برای ساخته های چوبی، حافظ بسیار مناسبی است که از خوردگی و نفوذ رطوبت جلوگیری نموده و محافظ بسیار خوبی برای حفظ رنگ طبیعی چوب می باشد. میزان غلظت آن مانند غلظت جوهر رنگ بوده و به وسیله دستمال یا پنبه استفاده می شود.

طرز تهیه لاک الکل : این ماده به صورت ورقه های شیشه ای و ریز می باشد که قابل تهیه از رنگ فروشی ها بوده و با الکل ترکیب می شود.

میزان : 100 گرم لاک و یک شیشه الکل اتیلن که پس از ترکیب نمودن این دو ماده، آن را در جای نسبتاً گرم قرار داده تا کاملاً حل گردد و ترکیب شود.

  1. پتینه چوب با رنگ روغنی

انواع رنگ های روغن ( ساختمانی ) را می توان با تکنیک های مختلف روی سطوح چوبی کار کرد که میزان غلظت یا رقیق بودن آن به دلخواه می باشد.

نحوه کار :

الف : در این روش می توان به وسیله رنگ غلیظ، سطح چوب را پوشانده و سپس با رنگ های روشن تر و متنوع، حرکات دلخواه را روی کار ایجاد نمود.

ب : می توان ابتدا سطح چوب را با رنگ غلیظ رنگ آمیزی نموده و پس از خشک شدن کامل، رنگ طلایی را رقیق نموده و به وسیله مسواک یا فوتک و یا پارچه، نقاطی از کار را رنگ نمود.

ج : این روش بدین صورت می باشد که ابتدا رنگ روغن را به سطح کار کشیده و آن را رنگ زده و در حالت نیمه خشک به وسیله دستمال آغشته به تینر روغنی، مقداری از رنگ را در سطوحی که مد نظر ماست پاک نمود.

ه : پس از استفاده از رنگ آمیزی با رنگ روغن دلخواه و پس از خشک شدن کامل آن با اسپری های رنگی از فاصله نسبتاً دور و با حرکات دست در جهت های مختلف می توان رنگ دانه زیبایی به سطح کار اضافه نمود. تکرار می کنیم که دوری یا نزدیکی دست باعث ایجاد دانه بندی های مختلف و متنوع خواهد شد.

نحوه کار :

الف : در این روش می توان به وسیله رنگ غلیظ، سطح چوب را پوشانده و سپس با رنگ های روشن تر و متنوع، حرکات دلخواه را روی کار ایجاد نمود.

دو تکنیک در هنر پتینه کاری

  1. تکنیک پتینه برنزی

مواد لازم :

رنگ قهوه ای تیره، کیلر، قلم مو، اکلیل طلایی

نحوه اجرا :

 

ابتدا از زیر رنگ قهوه ای یا تیره استفاده کرده و اثر خود را رنگ آمیزی می کنیم. پس از خشک شدن رنگ، به وسیله کیلر تمام سطح کار را پوشانده و کیلر می زنیم و سپس با قلم موی آغشته به کیلر که به نوک آن کمی اکلیل طلایی اضافه شده، تمام یا برخی نقاط برجسته کار را اکلیل می زنیم تا درخشنده و براق شود.

 

  1. تکنیک رنگ شوی کردن کار

تعریف : این اصطلاح در واقع شستن یک شیء یا سطح کار با رنگ می باشد بطوریکه تنها گذر رنگ و هاله ای از رنگ مورد نظر روی سطح کار باقی بماند.

در واقع ما در این روش، فیلتری از رنگ جدید را روی کار ایجاد نموده ایم. انجام این روش به وسیله تمامی رنگ ها امکان پذیر است ولی رایج ترین آن ها :

رنگ سفید یا Wash-White

رنگ سیاه یا Wash- Black می باشد.

رنگ شوی کردن با رنگ سفید، طبیعتاً خاصیت روشن کنندگی و رنگ شوی کردن با رنگ سیاه، خاصیت تیره کنندگی و بخشیدن نوعی سنگینی و وقار در کار است.

این نکته را توجه داشته باشیم که اگر زیر رنگ ما طلایی باشد، پس از رنگ شوی کردن به وسیله رنگ سیاه، نمایی از جنس فلز به کار می بخشد.

مواد لازم :

رنگ مورد نظر، قلم مو یا اسفنج

نحوه اجرا : این تکنیک در مورد تمامی وسایل قدیمی خانه، ظروف و حتی سطح دیوار به کار می رود. ابتدا سطح مورد نظر را تمیز نموده و سپس رنگ انتخاب شده را به نسبت 1 به 7 رقیق می نماییم بطوریکه اگر رنگ ما محلول در آب باشد، نسبت رنگ ما 1 به 7 آب خواهد بود. ( این نسبت در حلال ها و رقیق کننده های دیگر نیز رعایت شود ).

پس از تهیه رنگ و ترکیب مورد نظر، آن را به سطح کار کشیده و رنگ آمیزی می نماییم. ( با قلم یا اسفنج که می بایست مقدار رنگ برداشته شده در حدی باشد که به اصطلاح شره نکرده و رنگ نریزد ).

در این روش امکان دارد برخی قسمت ها نازک و برخی ضخامت بیشتری داشته باشند که ایجاد تنالیته ها و سایه روشن های زیبایی کرده و به کار زیبایی خاصی می بخشند.

این نکته قابل ذکر است که در این روش، ما محدود به استفاده از یک رنگ نیستیم و می توانیم از دو رنگ با تنالیته های مختلف استفاده کنیم و با یک دستمال تمیز، رنگ را کنترل نماییم.

افکار خود را به اشتراک گذارید